Zupy

Krem serowy Cheddar z dodatkiem brokuł

Krem serowy Cheddar z dodatkiem brokuł

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 300 gram sera Cheddar
  • 100 g sera topionego
  • 500 ml bulionu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 brokuł

Wykonanie

  1. 500 ml wrzącego bulionu wlewamy do garnka i wrzucamy do niego ser Cheddar oraz ser topiony. Cały czas mieszamy i czekamy, aż sery się rozpuszczą i ekstrakt zrobi się gęsty.
  2. Brokuł obmywamy i siekamy na drobne różyczki.
  3. Następnie gotujemy wodę w garnku i ustawiamy na nim durszlak, do którego wrzucamy brokuły i gotujemy je na parze.
  4. Do kremu serowego dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy. Na koniec wrzucamy do niego brokuły, gdy już się ugotują.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Cheddar
Powrót